TUS BAŞARISI İÇİN.. 1. İyi motivasyon 2. Doğru metot, materyal ve plan 3. Etkin öğrenme ve bilgiyi kullanma becerisini geliştirmek gerekmektedir.
TUS’ a hazırlık  hepimizin bildiği gibi fedakarlık gerektiren sıkıcı bir süreç. Zaman zaman umutsuzluğa düştüğümüz, içinde bulunduğumuz durumdan nefret ettiğimiz , ailemize sevdiklerimize ayırdığımız zamandan fedakarlıklar yapmak zorunda kaldığımız ve birde  üstüne yüksek öğrenimimizi tamamlamış olmamıza rağmen  ders çalışmak zorunda olduğumuz bir dönem. Bu, ben dahil bütün hekim arkadaşlarımızın yaşadığı bir durum.
Sizler için son 10 TUS sınavını inceleyerek TEMEL BİLİMLER, KLİNİK BİLİMLER'de branşların alt konularına inerek , soru dağılım istatistiklerini oluşturmaya çalıştık.
Bir günde bir branşı tamamı ile bitiremezsiniz. Bu kendinizi kandırmaktan başka bir şey değildir. Her branş da nasıl çalışacağınızı belirlemelisiniz Anatomi, Farmakoloji ezber bilgi gerektiren Biyokimya, Mikrobiyoloji mekanizma dersleridir.
Tam anlamı ile bir iki tekrar yapmadan detay çalışmak TUS hazırlıkta için “en yaygın yanlış” çalışma sorunlarından biridir. Tus hazırlıkta normal bir tekrar yapmadan aşırı detayda boğulmak ve detay odaklı çalışmak, TUS’un amacının ve mantığının dışında çalışmaktır.
Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS), her dönem ortalama 15.000 kişinin girdiği ve yaklaşık 4.000 kişinin yerleştirildiği çoktan seçmeli bir sınavdır.
TUS’a yaklaşık 5-6 aydır planlı çalıştınız ve son ay asla bir çalışmanız programınız olmadan son 1 aya girmeyi düşünmeyiniz. Programınızı başta yapmalısınız ve bu plana sınava kadar koşulsuz uymalısınız. Artık onca emek verdiğiniz branşları yakın hafızaya alma zamanı sistematik bir şekilde. Son bir aydaki kararsız ve plansızlığınız sizi hedefinizden uzaklaştıracaktır.
Kazanacağınıza mutlaka inanmalısınız. Bu inancı hissedebilmek için kazanabileceğiniz bir sınav tarihini hedef seçiniz.
Bazen dört seçenek endikasyonu, bir seçenek kontrendikasyonu ifade eder. Bazen dört seçenek sebebi bir seçenek sonucu ifade eder.